Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-19-2018, 07:34 PM   #1
Ensign
 
Jetmech's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 8
Default Aluminum radar arch wiring

Has anyone had any experience with wiring for the anchor lights in the radar arch. Iíve pulled both panels port and starboard and canít seem to find the wiring routing to troubleshoot my anchor light. Iíve ruled out the switch and wiring at the switch ( have power there).
__________________

Jetmech is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2018, 10:52 PM   #2
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Perry Hall, Maryland
Posts: 6,378
Default

Have you measureto seeif there is power at the light fixture socket?
__________________

__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2018, 12:40 PM   #3
Ensign
 
Jetmech's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 8
Default

Yes, no power at the socket, my question wasn’t probably as clear as it should have been. Does the wiring get routed internally through the hull fittings or does it exit the tubes at the connection point and should be visible where it would re enter the boat?
Jetmech is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2018, 03:51 PM   #4
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Perry Hall, Maryland
Posts: 6,378
Default

To my knowledge that is not a factory installed arch, only fiberglass ones were used so it depends on what whoever installed it did.
__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2018, 04:09 PM   #5
Lt. Commander
 
Join Date: Dec 2015
Location: Florida
Posts: 119
Default

Those models had an option wakeboard tower...
I haven't seen many, but it was factory OEM option.

Since the forward legs of the tower are meant to be detached to fold the tower down, I'd expect any wiring to be routed thru the aft supports/legs.
Also, given that the nav light fixture without the tower is port-side aft, I'd start there looking for the splice that would add the wiring run to the arch.
jparsons121 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2018, 04:20 PM   #6
Moderator

 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,116
Default

You should be able to locate the underside of each arch mounting point. Look underneath. You should find the one with the wire.
shrew is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2018, 12:57 PM   #7
Ensign
 
Jetmech's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 8
Default

Thanks everyone for the advise. I found the issue. The wire was external and was cut and stuffed up the tube. Previous owner must have had a reason, now I know what to do. Happy boating.
__________________

Jetmech is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 03:23 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.