Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-20-2015, 04:01 AM   #1
Ensign
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 3
Default Trim motor broke something

I was lowering my trim in the parking lot when I heard it it the ground. When I tried to raise it back up the whole boat electronic have stopped working. I assume a blown fuse. But since everything is dead it must be some kind of master fuse. When I got out of the boat I saw the outdrive 2 inches into the dirt. So I assume it got stuck and the motor drew a big load.

Any ideas? Like I said. Nothing electronic in the boat works now. Everything is dead.
__________________

Bitofhog is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2015, 12:32 PM   #2
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Perry Hall, Maryland
Posts: 5,468
Default

Welcome aboard.

You did not state what engine package you have but Mercruiser has a breaker that is mounted on the engine, look for a RED button and press to reset it. The trim pump also has a inline fuse next to the pump assembly. This breaker provides power to the engine systems however things such as the blower, bilge pump, radio are not on this circuit and should still work.
__________________

__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2015, 03:11 PM   #3
Ensign
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 3
Default Just to clarify

Step 1. Dig prop out of dirt.
Step 2. Try resetting main breaker on top of engine.
Step 3. Check Trim pump inline fuse? Will I need to buy a new one before I try this?

BTW, I have the 5L Mercruiser
Bitofhog is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2015, 05:16 PM   #4
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Perry Hall, Maryland
Posts: 5,468
Default

Quote:
Originally Posted by Bitofhog View Post
Step 1. Dig prop out of dirt.
Step 2. Try resetting main breaker on top of engine.
Step 3. Check Trim pump inline fuse? Will I need to buy a new one before I try this?

BTW, I have the 5L Mercruiser

1. Yes
2. Yes
3. Depends if step does not fix the issue. You can test the fuse before buying a replacement.

So does the blower and bilge pump currently work? If not the issues lies else where.
__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 03:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.