Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-04-2023, 05:29 PM   #1
Ensign
 
Join Date: Jun 2018
Location: Long Island, NY
Posts: 10
Default Fuel Issue?

I have a 2007 Maxim 2400SE that feels like it is struggling to get fuel. I push the throttle down and it gets to about 3000 rpm’s @ 9.0 kts then starts losing throttle on its own. I am also smelling gas at the helm. Sometimes at the same amount of throttle I feel it accelerate and/or decelerate.

Changed oil, plugs, wires, distributor, filled with fresh gas, replaced fuel filter, added seafoam, and cleaned vent line (not clogged).

Any thoughts? Thank you in advance!
__________________

Gspt2000 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2023, 09:40 PM   #2
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Essex, Maryland
Posts: 10,271
Default

What engine and is it carburetor or fuel injected?
__________________

__________________
1997 Silverton 362, 7.4 Crusaders
1997 2400 SCR, 5.7 Vortec / Bravo 2

Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2023, 09:55 PM   #3
Ensign
 
Join Date: Jun 2018
Location: Long Island, NY
Posts: 10
Default

Mercruiser 5.0 Fuel Injected
Gspt2000 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2023, 11:25 PM   #4
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Essex, Maryland
Posts: 10,271
Default

You can check the fuel pressure on the rail, see the Mercruiser manual for your engine under Documents. You may also want to have the ECM codes read by a mechanic or someone with a Rinda tool.
__________________
1997 Silverton 362, 7.4 Crusaders
1997 2400 SCR, 5.7 Vortec / Bravo 2

Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2023, 11:26 PM   #5
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Essex, Maryland
Posts: 10,271
Default

Is the boat kept in the water? If so are you certain there isn’t marine growth on the bottom?
__________________
1997 Silverton 362, 7.4 Crusaders
1997 2400 SCR, 5.7 Vortec / Bravo 2

Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2023, 02:10 PM   #6
Lt. Commander
 
Join Date: Jul 2020
Posts: 111
Default

I would not use it until you find the problem.
Smelling gas is not something you want when starting the boat.
I have never smelled gas on my 5.0 MPi motor.
__________________

Mr Hemi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 12:25 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.