Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-15-2024, 02:30 PM   #1
Lt. JG
 
Join Date: Jul 2023
Posts: 24
Default Audible Alarm

I have a 2005 3100SE. I get a solid audible alarm as soon as I hit 3500 RPM. It is caused by the port engine. As soon as I drop the port engine just be,low 3500 RPM, the alarm stops. I have changed the Oil pressure sensor and he water temp sensor. Any idea what might cause this? Its very frustrating. Thanks, Dave
__________________

Ddmccoy is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2024, 11:56 PM   #2
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Essex, Maryland
Posts: 10,342
Default

What you replaced are the sensors for the gauges which is separate from the alarm sendors for oil and water temp, these are separate units. The gear lube reservoir has a level alarm sensor as well.
__________________

__________________
1997 Silverton 362, 7.4 Crusaders
1997 2400 SCR, 5.7 Vortec / Bravo 2

Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2024, 01:55 PM   #3
Moderator

 
shrew's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 5,625
Default

How are engine temps at the time the engine runs above 3500?
shrew is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 06:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.