Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-25-2008, 06:44 PM   #1
Lt. Commander
 
Join Date: Feb 2008
Location: Notts UK
Posts: 186
Default 4.3 turning over but no start

Right I have finally rebuilt my engine I'm trying to get it to run on my garage floor.

its turning over ok, I've got fuel and spark is there but it seems erratic and when i've got my timing strobe on, it missis every so oftern. I've set the ignition timing to No.1 on the mark on the front pulley. But it still doesn't seem to want to fire. I got small flames coming out the exhaust so it seems like an ignition timing fault. Any Ideas? I was so excitied about finally getting it running today but maybe not
__________________

__________________
Gaz
Gazjen is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2008, 08:55 PM   #2
Admiral

 
seapuppy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Everett Wa
Posts: 4,681
Default

yeah..timing....

SP
__________________

__________________
Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
------------------------
SSN683 Association member
Par Excellence
------------------------------
2008 Bayliner 340 - "Wild Whim"
--------------------------------------
I live in my own little world....but it's okay-they know me here!!!

Avid practitioner of the martial art: KLIK-PAO.
Tap-Rack-Bang

Anyone that sez "Size doesn't matter" has never owned a boat!
seapuppy is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2008, 05:04 PM   #3
Lt. Commander

 
Join Date: Oct 2008
Location: Oshkosh, Wisconsin
Posts: 176
Default

Have you checked to be sure the distributer is in correctly? Along with that are you sure the wires are in the correct order. I had a rebuild once that I was off by one and had the same results you are describing.
__________________
2006 Maxum 2000 SR3
SilveradoSS is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chartplotter/GPS/Autorouting racer2c Maxum Owners General Discussions 14 10-07-2009 05:00 PM
Boat smells cgheli Maxum Maintenance 5 09-12-2009 06:12 PM
Full color vinyl graphics hybris1 Maxum Owners General Discussions 2 08-11-2009 06:07 PM
95 115 mercury elpto carb presets bnsf215 Engines 2 05-27-2009 01:42 AM
GRP Polish Webblet Maxum Maintenance 8 08-16-2005 12:27 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 11:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.