Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-13-2019, 01:19 PM   #1
Lieutenant
 
Join Date: Feb 2018
Location: New Jersey
Posts: 67
Default Bilge pump not working

Electric going to bilge pump if wires r jumped pump work . When float is lifted pump will not go on

Any ideas what might be wrong
Thanks
__________________

stock333 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2019, 01:47 PM   #2
Lt. Commander
 
MoonRiver's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: Spokane, WA
Posts: 171
Default

Could be simply that the float switch went bad. Will the bilge pump work via the dash On/Off switch?
__________________

MoonRiver is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2019, 02:01 PM   #3
Lieutenant
 
Join Date: Feb 2018
Location: New Jersey
Posts: 67
Default

No it does not
Thanks for your reply
stock333 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2019, 03:34 PM   #4
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Essex, Maryland
Posts: 7,119
Default

How did you jump power to the pump to get it to work; ran positive and negative from battery to pump or jump from a local source?

Is 12V getting to the float switch? If yes when the switch is lifter does 12V come out the other wire?

However since the pump isnít working from either the float or helm I would assume itís either the positive or negative connection to the pump thatís open.
__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2019, 01:31 PM   #5
Moderator

 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,437
Default

There should be 2 positive and a shared ground. One positive will be hot. That goes to the float switch. The other positive will come from the bilge switch on the dash. That should go directly to the pump itself.

Are both the circuits not working? Have you tried a voltmeter?

Is it possible to be a bit more detailed in your responses?
shrew is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 03:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.