Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-17-2017, 04:57 PM   #1
Ensign
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 3
Default Fuel Issue, possible flooding

Hey guys, have a 2001 Maxum 2700 SCR with a 6.2 Mercruiser MPI. Engine starts great from cold but after I've taken her out and anchored up for a few hours, she won't start. Sounds like it's flooded and have to really open up the throttle to get it started and running again for a few minutes before engine will idle properly again. Anyone had this issue? Fuel pump,sensor?
__________________

MTouss is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2017, 10:39 PM   #2
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Perry Hall, Maryland
Posts: 5,396
Default

Welcome aboard

Sounds like a bad IAC idle air control valve, common issue with MPI. It enriches the air to fuel mixture in place of the choke. However I would expect this would be an issue when cold as well. Could be another sensor so I would have the engine scanned to look for any codes.
__________________

__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2017, 12:35 PM   #3
Ensign
 
Join Date: Sep 2017
Posts: 3
Default

Thanks Mike
MTouss is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 12:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.