Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-11-2008, 01:44 AM   #1
Ensign
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 7
Default lower unit fluid warning beeping

Ok well i have a 2003 Maxum, im not sure the model number exactly i will post later if needed. OK so heres the deal. I got my boat back from the yard in working order and a week later i go to start it up and it starts but it beeps twice every ten seconds or so. I look it up in the book and it says that the lower drive unit or something needs fluid. I check the resoviour and its full i also check the two trim tab containers, one is full but the other isnt. Im not sure if this would set off the alarm. I also dont no how to fill it. There isnt any obvious area to fill it. Any suggestions?
thankss
__________________

boater4life is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 02:23 AM   #2
Admiral

 
seapuppy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Everett Wa
Posts: 4,681
Default

howdy and welcome to the zoo..for the drive unit...sometimes the sensor goes bad...that must be replaced if it's causing the beeping..the reservoir unit doesn't have a sensor...but...there should be a small plug that you can pry off.....then you fill with light oil or transmission fluid...if it's red it's trans. fluid...clear is light oil....which can be purchased at the boat stores...

SP
__________________

__________________
Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
------------------------
SSN683 Association member
Par Excellence
------------------------------
2008 Bayliner 340 - "Wild Whim"
--------------------------------------
I live in my own little world....but it's okay-they know me here!!!

Avid practitioner of the martial art: KLIK-PAO.
Tap-Rack-Bang

Anyone that sez "Size doesn't matter" has never owned a boat!
seapuppy is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 02:30 AM   #3
Ensign
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 7
Default

its a 2700se how would i no if the sensor went bad or is it just a crap shoot. if the reservoir doesnt have a sensor why does the book say that the beeping is a result of no fluid. all the reservoirs are full besides the starboard trim tab. could this be the problem?
boater4life is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 03:51 AM   #4
Admiral

 
seapuppy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Everett Wa
Posts: 4,681
Default

I have a 2700SCR....as far as I know....mine doesn't have a sensor in the trim drive reservoir...not may other boats have one either...you'd see a wire coming from the bottom of the tank of the reservoir on the trim drive or the outdrive trim drive......those are pretty simple...

there is a sensor at the bottom of the reservoir for the drive oil....sometimes they go bad.....it's not a big deal to replace them....


so ...you should have on your boat...3 sensors..over temp....low oil...drive oil....that's all...


hope this helps..

SP
__________________
Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
------------------------
SSN683 Association member
Par Excellence
------------------------------
2008 Bayliner 340 - "Wild Whim"
--------------------------------------
I live in my own little world....but it's okay-they know me here!!!

Avid practitioner of the martial art: KLIK-PAO.
Tap-Rack-Bang

Anyone that sez "Size doesn't matter" has never owned a boat!
seapuppy is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 06:17 AM   #5
Ensign
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 7
Default

alright yea i think the beeping is for the drive oil you think i just need to replace my sensor for that?
boater4life is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 02:37 PM   #6
Admiral

 
seapuppy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Everett Wa
Posts: 4,681
Default

well..if the oil reservoir is full ...and it's still beeping ....then it might be the sensor....it's like a 20 dollar part...so ...shouldn't be a real big issue to replace......give it a try.....


SP
__________________
Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
------------------------
SSN683 Association member
Par Excellence
------------------------------
2008 Bayliner 340 - "Wild Whim"
--------------------------------------
I live in my own little world....but it's okay-they know me here!!!

Avid practitioner of the martial art: KLIK-PAO.
Tap-Rack-Bang

Anyone that sez "Size doesn't matter" has never owned a boat!
seapuppy is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 07:05 PM   #7
Ensign
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 7
Default

alright thanks. Any suggestion on a good place to get the part?
boater4life is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 07:55 PM   #8
Admiral

 
seapuppy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Everett Wa
Posts: 4,681
Default

maxum dealer??
__________________
Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
------------------------
SSN683 Association member
Par Excellence
------------------------------
2008 Bayliner 340 - "Wild Whim"
--------------------------------------
I live in my own little world....but it's okay-they know me here!!!

Avid practitioner of the martial art: KLIK-PAO.
Tap-Rack-Bang

Anyone that sez "Size doesn't matter" has never owned a boat!
seapuppy is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 09:03 PM   #9
Ensign
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 7
Default

okkk i have to look for one around me thanks
boater4life is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 09:24 PM   #10
Ensign
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 7
Default

i went down to the boat and the trim tab bottle was empty so i filled it up hoping that would solve the problem but no such luck. I dont think it the sensor because if u disconnect it the sensor cannot send the single to the computer to beep. any1 else have any suggestions? could their be air in the trim tabs and that be setting it off?
__________________

boater4life is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Petrol/gas or diesel gentlemanglobetrotter Engines 2 04-09-2009 12:22 PM
Refridge DC Power Requirements John Gaworecki Maxum Owners General Discussions 4 06-10-2008 01:34 PM
Engine hatch lift spring hybris1 Maxum Owners General Discussions 1 03-19-2008 09:11 PM
wine vs water seapuppy The Dock Walk 0 03-01-2007 09:23 PM
Leaking fuel tank greenkev Maxum Owners General Discussions 2 08-01-2006 05:44 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 04:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.