Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-04-2013, 06:09 AM   #1
Lt. JG
 
Join Date: Jun 2013
Location: Loon Lake
Posts: 27
Default 05 Maxum 1800 SR3 Speedo Problem

My Maxums Speedo works but every once in awhile it will just stop working. Any ideas what it could be? Is this a normal thing? If you could give me an idea of what to check for id greatly appreciate it!
__________________

maczilla23 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2013, 12:04 PM   #2
Lieutenant
 
Join Date: Jun 2013
Location: Sarasota/Bradenton FL
Posts: 60
Default

The normal problem is from picking up some debris in the pickup port in the lower unit. There is a vee shape hole in the leading edge just above the bullet housing. Run a paperclip in that hole to see if that's clean. Next is the quick connect fitting in the lower unit flange connection, in front of the shift connection. Raise the outdrive about half way for easy access.. It has a detent button to remove the fitting and takes a little persuasion, twist and pull up, to get the connection off. Look for debris, hose condition etc.
__________________

SRPATTON is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2013, 04:51 PM   #3
Lt. JG
 
Join Date: Jun 2013
Location: Loon Lake
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by SRPATTON View Post
The normal problem is from picking up some debris in the pickup port in the lower unit. There is a vee shape hole in the leading edge just above the bullet housing. Run a paperclip in that hole to see if that's clean. Next is the quick connect fitting in the lower unit flange connection, in front of the shift connection. Raise the outdrive about half way for easy access.. It has a detent button to remove the fitting and takes a little persuasion, twist and pull up, to get the connection off. Look for debris, hose condition etc.
Thanks! Can in do this with it in the water? I appreciate it.

Sent from my SCH-I605 using Xparent Red Tapatalk 2
maczilla23 is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2013, 07:52 PM   #4
Lt. Commander

 
Join Date: Jul 2011
Location: Southwestern Ontario
Posts: 125
Default

It would be okay to do in water, if you can see what you are working on. The speedo hose goes up above the water line and wouldn't cause any problems.
__________________
1997 1700SR "MaKs RAT attack"
VFF
vffb507 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 10:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.