Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 08-31-2008, 08:00 PM   #1
Lt. JG
 
Join Date: Jun 2008
Location: Wakefield, MA
Posts: 43
Default Trim "UP" stopped working

Hey everyone,
Need some help here... my trim "up" isn't working. Here's the symptoms... appreciate any help you can offer!

Key in "On" position
Trailer switch: Pressed, works, solenoid clicks, pump runs, battery voltage indicator drops
"Down" switch: Pressed, works, solenoid clicks, pump runs, battery voltage indcator drops
"Up" switch: Pressed, Nothing, no solenoid click, battery voltage indicator unchanged

Specs:
1994 Maxum 2000sc
Alpha One, GenII
3.0LX

My search pulled up everything from the Trim limit sender, to faulty wiring. Im hoping that someone here might help me narrow it down some!

Thanks!
Steve
__________________

Diggman33 is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2008, 08:14 PM   #2
Lt. Commander
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 235
Send a message via MSN to Brit Rider
Default

Have you tried bypassing the switch? Sounds like that's at fault...
__________________

__________________
Brit Rider
Brit Rider is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2008, 10:12 PM   #3
Lt. Commander
 
Join Date: Feb 2008
Location: Notts UK
Posts: 186
Default

Or the trim up limit switch on the drive is stuck closed or open depending on how it works
__________________
Gaz
Gazjen is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2008, 03:14 AM   #4
Lt. JG
 
Join Date: Jun 2008
Location: Wakefield, MA
Posts: 43
Default

Trim "up" works while underway, however doesn't work at all when it's out of the water sitting on the trailer. Now, Im really confused!
Diggman33 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2008, 03:20 AM   #5
Admiral

 
seapuppy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Everett Wa
Posts: 4,681
Default

well..first off..I'd check all connections..you may have a sticky relay....easy to replace....are they bennett trim tabs??...call bennett..they will help...


SP
__________________
Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
------------------------
SSN683 Association member
Par Excellence
------------------------------
2008 Bayliner 340 - "Wild Whim"
--------------------------------------
I live in my own little world....but it's okay-they know me here!!!

Avid practitioner of the martial art: KLIK-PAO.
Tap-Rack-Bang

Anyone that sez "Size doesn't matter" has never owned a boat!
seapuppy is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2008, 07:05 PM   #6
Lt. JG
 
Join Date: Jun 2008
Location: Wakefield, MA
Posts: 43
Default

Thanks SP - this is actually the sterndrive trim thats got me baffled. I thought for certain it was a bad solenoid, but when it started working underway I really started scrathing my head! Im leaning towards the trim sender and limit "pucks" now. Am I right in reading that you need to drop the sterndrive to replace these??!?
Diggman33 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2008, 07:15 PM   #7
Admiral

 
seapuppy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Everett Wa
Posts: 4,681
Default

mercruiser doesn't need to have the drive removed...they are on the side...but check with your local mercruiser repair guy..he might have a better idea for you


Sp
__________________
Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
------------------------
SSN683 Association member
Par Excellence
------------------------------
2008 Bayliner 340 - "Wild Whim"
--------------------------------------
I live in my own little world....but it's okay-they know me here!!!

Avid practitioner of the martial art: KLIK-PAO.
Tap-Rack-Bang

Anyone that sez "Size doesn't matter" has never owned a boat!
seapuppy is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2008, 07:56 PM   #8
Lt. JG
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 25
Default

If the trim works under way but not on the trailer are you sure the leg is fully down on the trailer as the trim up wont work untill its past a certian level in the down position.
__________________

__________________
1998 Maxum 1900sr 4.3
andy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
installation location suggestions? Conley Electronics 2 06-08-2009 09:24 PM
Leta's rgreenwell8962 Maxum Owners General Discussions 4 11-30-2008 04:05 AM
Some aerial shots of our 2400 SCR NWINMaxum Maxum Owners General Discussions 5 08-08-2007 12:04 PM
Battery switch location 2003 1750 SR?? rlg1750 Maxum Owners General Discussions 3 08-03-2007 07:45 PM
Im selling my boat! Anthony1900sr Maxum Owners General Discussions 3 04-24-2007 07:09 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 10:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.