Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-14-2010, 03:46 PM   #1
Ensign
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Default help with radio issue

Hi All,
Just got a 2001 2100sr last week. Real nice shape. Only issue so far is that the radio doesn't work...

It has a alpine CD/FM player with 2 speakers. The player turns on fine and looks like it is fully functional. But, no sound coming out of speakers? Could there be a blown fuse? And if so where is this fuse located so I can check/replace it?

Thanks!
__________________

cavsfan is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2010, 04:23 PM   #2
Ensign
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by cavsfan View Post
Hi All,
Just got a 2001 2100sr last week. Real nice shape. Only issue so far is that the radio doesn't work...

It has a alpine CD/FM player with 2 speakers. The player turns on fine and looks like it is fully functional. But, no sound coming out of speakers? Could there be a blown fuse? And if so where is this fuse located so I can check/replace it?

Thanks!
... also horn is not working so this maybe another fuse issue? Is this a common issue, and do maxum 2100s come standard with a horn. I dont seem to see one for some reason, maybe I am not looking in the right spot
__________________

cavsfan is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2010, 02:49 AM   #3
Commander
 
Join Date: Mar 2010
Location: Southern Maine
Posts: 289
Default

cavsfan, get a good look at your fuse block. I had starting problems that I traced back to the fuse block. My 2000 1900SR had spent some time near/in salt water and the entire fuse block was all corroded. Personally, the OEM one looked pretty cheap at best. Replaced it with a quality Blue Sea block for about $50 and 2 hours of my time.
CountryME is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2010, 02:57 AM   #4
Admiral

 
seapuppy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Everett Wa
Posts: 4,681
Default

well..the boat should have a horn..it's located on the bow on the stbd side.....if the boat is 2001 model yr..then it's probably all crapped up...replacing it might be more fun than a contortionist should be allowed to have....or...hire a teeny person to slip in and replace it....2 bolts or screws and 2 wires....

as for the radio..check the speaker connections....they may have corroded but chances are the amp went out...which means a new one would need to be installed...you did say that you were getting pwr to the radio..it turned on but nothing working....right??..
oh..and welcome to the zoo...

SP
__________________
Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
------------------------
SSN683 Association member
Par Excellence
------------------------------
2008 Bayliner 340 - "Wild Whim"
--------------------------------------
I live in my own little world....but it's okay-they know me here!!!

Avid practitioner of the martial art: KLIK-PAO.
Tap-Rack-Bang

Anyone that sez "Size doesn't matter" has never owned a boat!
seapuppy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 07:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.