Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-08-2020, 11:17 PM   #1
Lt. JG
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 22
Default Fluid leak

Relatively new boat owner. 2000 1900SR. Had a great day on some rough water yesterday. Came out this morning to find a small puddle of blue oily fluid under the prop. See short video. Any ideas what may be the issue?
__________________

Jpagel is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2020, 01:34 AM   #2
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Essex, Maryland
Posts: 8,233
Default

Looks like gear lube. Was the remote reservoir on the engine empty? The hose you pointed to comes from the reservoir and connects to a fitting on the drive.

Under Documents of this site you will find the Mercruiser manual for the Alpha so you can see how itís plumbed.
__________________

__________________
1997 2400 SCR
5.7 Vortec / Bravo 2
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2020, 01:54 AM   #3
Lt. JG
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 22
Default

Quote:
Originally Posted by mmwjr View Post
Looks like gear lube. Was the remote reservoir on the engine empty? The hose you pointed to comes from the reservoir and connects to a fitting on the drive.

Under Documents of this site you will find the Mercruiser manual for the Alpha so you can see how itís plumbed.
I'll have a look. Thank you so much for your reply.
Jpagel is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 05:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.