Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-26-2016, 09:59 PM   #1
Lt. JG
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 30
Default 1999 4100 a/c

Hello everyone, Got my 1999 4100 scb home to NJ from Lake Champlain this weekend, and had trouble with the stateroom A/C. Sounds as if compressor pulls in, but fan doesn't start and coil freezes.It's 16 years old, just wondering if anyone has had one serviced/fixed, or just outright replaced, and if so which unit did you use and how was the installation. Thanks everyone, love this forum
__________________

arwelch475 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 10:49 PM   #2
Lt. Commander
 
dbriceno's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Huntington, NY
Posts: 150
Default

Mine froze last week and shut down. Cleaning the filter took care of it. Worth having a look.
__________________

dbriceno is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2016, 12:25 AM   #3
Lt. JG
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 30
Default

Filter looked OK but I didn't look at coil, I just got her so , so it's a learning curve. Thank you for your response. AW
arwelch475 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2016, 11:24 AM   #4
Captain
 
Kevlar7r's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Jacksonville, FL
Posts: 746
Default

If the fan didnt start, that might be an easy fix.

I haven't worked on these units besides adding freon, but they are pretty straightforward. They are identical to the unit on your house in principle.
Kevlar7r is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2016, 11:56 AM   #5
Lt. JG
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 30
Default

Thank you for the reply. I contacted a company that used to make the driver boards for them and I need to take a picture of existing and send it to them to see if it can be serviced. Someone posted that driver board is expensive to repair, with a 16 year old unit, replacement may be the better path, we shall see. Thank you again.
arwelch475 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2016, 12:40 PM   #6
Moderator

 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,744
Default

Moved from 'Forum Support' to 'General'
__________________

shrew is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 07:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.