Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-30-2013, 04:23 PM   #1
Lieutenant
 
njones's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Decatur, AL
Posts: 53
Default Carb to fuel injection

So my quadrajet carb crapped out on my SCR and I put a kit in it and I had it off and went thru it 5 times, after all 5 it took pulling to river to do water test before finding that it still wasn't fixed and so it crossed me for the last time...

Quadrajet


Off with the crap


Tuned Port Injection


Mocked up
Attached Thumbnails
tpi1.jpg   tpi2.jpg   tpi3.jpg   tpi4.jpg   tpi5.jpg  

__________________

njones is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 04:26 PM   #2
Lieutenant
 
njones's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Decatur, AL
Posts: 53
Default

Not what you'd expect to see when you open the hatch


Eprom burner. Moates.net memcal adapter


Wiring harness reconfigured to route forward


Exhaust manifold drilled and tapped for O2 sensors
Attached Thumbnails
tpi7.jpg   tpi6.jpg   tpi8.jpg  
__________________

njones is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 04:48 PM   #3
Commander
 
9Ball's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Port St Lucie, FL
Posts: 465
Default

Looks great, hows it run? Tell us about the $$$ and other than the O2 sensor, was there any other Mods?

Todd
9Ball is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 04:59 PM   #4
Admiral

 
ss3964spd's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Fairfax Va
Posts: 1,512
Send a message via Yahoo to ss3964spd
Default

Whatcha going to use for a fuel pump?
ss3964spd is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 05:57 PM   #5
Commander
 
9Ball's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Port St Lucie, FL
Posts: 465
Default

Hey...wait...... I thought you didn't need a O2 sensor?

Todd
9Ball is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 06:06 PM   #6
Admiral

 
ss3964spd's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Fairfax Va
Posts: 1,512
Send a message via Yahoo to ss3964spd
Default

Quote:
Originally Posted by 9Ball View Post
Hey...wait...... I thought you didn't need a O2 sensor?
Me too. I thought that if the computer is running in open loop then the 02 isn't needed, if it runs in closed loop it does need it. Should be able to reprogram it to eliminate the 02 but I guess it depends on the computer.

I need to stay in the shallow end when it comes to discussing FI. LOL
ss3964spd is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 06:12 PM   #7
Lieutenant
 
njones's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Decatur, AL
Posts: 53
Default

Quote:
Originally Posted by 9Ball View Post
Looks great, hows it run? Tell us about the $$$ and other than the O2 sensor, was there any other Mods?

Todd
Still perfecting my tune. Started with with 91' Camaro Z28 / 5 speed definition file and slowly but surely perfecting the tune. Going to log some data this afternoon to make a few last changes before heading to Chattanooga TN this weekend.

There was a significant amount of fab work to the cooling system as the Tuned port intake does not allow the thermostat housing to mount to the intake. Otherwise, pretty straight forward.


Quote:
Originally Posted by ss3964spd View Post
Whatcha going to use for a fuel pump?
I have a marine certified walbro inline pump with adj regulator on the rail.


Quote:
Originally Posted by 9Ball View Post
Hey...wait...... I thought you didn't need a O2 sensor?

Todd
If you want to run in closed loop, a O2 sensor is required. Otherwise your running off predefined settings in the ecm with no learning ability.
njones is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 08:43 PM   #8
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Essex, Maryland
Posts: 7,754
Default

Hey njones sweet looking setup, how much $'s are you invested into it?

Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 09:15 PM   #9
Lieutenant
 
njones's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Decatur, AL
Posts: 53
Default

Quote:
Originally Posted by mmwjr View Post
Hey njones sweet looking setup, how much $'s are you invested into it?

Mike
Had 80% of the components on hand so hard to say for sure. I'd guess $1200 would buy most of the parts needed.
njones is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2013, 10:16 PM   #10
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Essex, Maryland
Posts: 7,754
Default

about 1/6 the cost of a new small block with EFI, well for now my carb is working fine but something to think about in the future. Of course as time goes on the value and health of my engine decreases so if and when the time comes will have to access the value.
__________________

mmwjr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 10:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.