Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-10-2019, 07:30 PM   #1
Lt. Commander
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 203
Default Bravo 3 shift cable question

I replace bellows and lower shift cable 2 years ago on my bravo 3.everything worked well but I noticed This season I dont catch reverse on the first click back. I have to go slightly further. We didnít have the speciality tool to set the cable. Took a measurement which was fine until this year. maybe got some stretching going on this year.
Question is :
Do I need to shorten to lengthen the cable?
Thanks
Mark
__________________

Baby Blue is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2019, 08:57 PM   #2
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Essex, Maryland
Posts: 7,131
Default

Quote:
Originally Posted by Baby Blue View Post
I replace bellows and lower shift cable 2 years ago on my bravo 3.everything worked well but I noticed This season I dont catch reverse on the first click back. I have to go slightly further. We didnít have the speciality tool to set the cable. Took a measurement which was fine until this year. maybe got some stretching going on this year.
Question is :
Do I need to shorten to lengthen the cable?
Thanks
Mark
Could be the upper cable getting old. Have you checked the alignment lately? I would do that first. I have read where the jaws on the drive wear and donít hold the cable as well as the cam on the upper half of the drive breaking but in that case the owner get stuck in reverse.
__________________

__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2019, 03:13 AM   #3
Lt. Commander
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 203
Default

Thanks for the info.
I did pull the drive this spring and greased the U joints.
I was very careful to make sure the cable went in the clam shell properly but that’s something I may have to check again
Baby Blue is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2019, 09:39 PM   #4
Lt. Commander
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 203
Default

Is there a way to adjust the shift cable at the helm? I’m thinking it just needs an adjustment.
Thanks
Mark
Baby Blue is offline   Reply With Quote
Old 07-14-2019, 02:29 AM   #5
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Essex, Maryland
Posts: 7,131
Default

Quote:
Originally Posted by Baby Blue View Post
Is there a way to adjust the shift cable at the helm? Iím thinking it just needs an adjustment.
Thanks
Mark
Nope, the throttle end is fixed and the other end has the adjustment barrel.
__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 07:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.