Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-29-2008, 02:50 AM   #1
Ensign
 
Join Date: Apr 2008
Location: Tacoma WA
Posts: 4
Default surpentine belt broke

I had my surpentine belt break today, luckly in the marina. Before I replace it , I'm concern about how it broke...

It looks like it over heated part of the belt untill it harded the belt in a 2 or 3 inch circle, then broke there....

Olympic boat parts department said the seawater pump will most likely needs replacing too, but I don't think that would make the belt break the way it did....

Are they right , or do I need to look somewhere else for the problem??
__________________

Gary&Lois is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2008, 03:00 AM   #2
Admiral

 
seapuppy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Everett Wa
Posts: 4,681
Default

boy ...what timing.....sorry to hear about your belts...I've been dealing with something similar....
first off...now that the belt is off...check all of the pulleys to make sure they turn freely......if they turn by hand it ain't the pump..however..the question from me is when was the last time you replaced the impeller???..
if the mechanic is saying that the belt had hard spots...it sounds like it was loose and something didn't turn...did you have any heating???

I just had my belt replaced...it was new and squeeled like a banshee....tried to take any slack out and stripped the adjusting bolt....got a new bolt and new belt...no more squeel...we figured it's a defective belt.....

hope this helps...


and I live up in everett....so I know the guys at everett oly real well..

SP
__________________
Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
------------------------
SSN683 Association member
Par Excellence
------------------------------
2008 Bayliner 340 - "Wild Whim"
--------------------------------------
I live in my own little world....but it's okay-they know me here!!!

Avid practitioner of the martial art: KLIK-PAO.
Tap-Rack-Bang

Anyone that sez "Size doesn't matter" has never owned a boat!
seapuppy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone tow their 2700 SCR (or similar) hybris1 Maxum Owners General Discussions 12 09-12-2010 01:47 AM
MerCruiser 5.0L 220HP Alpha 1 performance (Maxum 2400 SR3) CincyMaxum Engines 2 07-13-2009 09:38 PM
engine id gezy Engines 1 04-10-2006 10:49 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 05:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.