Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-21-2006, 04:53 AM   #1
Ensign
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1
Default Older 1995 2400SCR grinds when starting

I am a bit new at this but as the season winds down and I am thinking about it still I have a problem with my 4.3L when starting. In the middle of cranking the starter grinds. I am assuming the sound I am hearing is the Starter pinion grinding against the flywheel (almost like the solenoid is getting weak and jumping around). I have no problem replacing the Starter and Solenoid combo if that is the trouble but I would hate to go through the rounds to find out that it's something else. Anyone else ever experience this?

Also has anyone every done risers on one of these motors? and if so what scale of job is it, they seem to be readily available to get at.


Bob
__________________

DaGadget is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2006, 05:45 PM   #2
Admiral

 
seapuppy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Everett Wa
Posts: 4,681
Default work..

take the starter off and go to an auto parts store..they can test if for free usually....as far as anything else...check all of your battery and wire connections to make sure they are clean and free of corrosion...if they get corroded..they could cause the starter to not fully engage...

the risers are pretty straight fwd...a bunch of bolts and it will just about fall off the engine...hope it's nothing serious....good luck
__________________
Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
------------------------
SSN683 Association member
Par Excellence
------------------------------
2008 Bayliner 340 - "Wild Whim"
--------------------------------------
I live in my own little world....but it's okay-they know me here!!!

Avid practitioner of the martial art: KLIK-PAO.
Tap-Rack-Bang

Anyone that sez "Size doesn't matter" has never owned a boat!
seapuppy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Get them before they are all gone. tglee Maxum Owners General Discussions 32 01-22-2010 09:41 AM
Starboard and Lettering rgreenwell8962 Maxum Owners General Discussions 4 08-10-2009 02:45 PM
1997 3000SCR Water in Mid Bilge from AC unit? RonCrague Maxum Owners General Discussions 6 07-11-2009 07:21 PM
Winter cover dubble dippin Maxum Owners General Discussions 6 01-22-2009 04:46 PM
4.3L running costs (1800) Argonaut Maxum Owners General Discussions 14 01-24-2008 08:16 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 11:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.