Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-21-2011, 08:27 PM   #1
Ensign
 
Join Date: Jul 2010
Location: Morzine,French Alps
Posts: 8
Default my engine will not start

Hi Guys , I am new to all this so i hope you can help .I have a Maxum Ski Max ,1998 ,350 mercruiser magnum . We launched it the other day ,it started as usual ,set off to leave the marina ,stated to misfire and stop .Checked the plugs and no spark ,replaced the plugs,cleaned the rotor arm and distributor cap,Still no spark . Changed the ignition coil ,still no spark ( power to coil ,no spark from ht lead ) . Not sure if there is a ignition cut out for any reason ??? Suspect ignition modual near distributor or open to any /all suggestions .Thanks for your help Andy
__________________

alpinewake is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2011, 10:40 PM   #2
Lieutenant
 
Join Date: Feb 2008
Location: Liberty Twp. Ohio
Posts: 87
Default

Kill switch or neutral safety switch? Just some of the often easily overlooked things...
__________________

jrings is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2011, 11:31 PM   #3
Admiral

 
seapuppy's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Everett Wa
Posts: 4,681
Default

first off...welcome to the zoo....

2nd..definitely check the cut out sw. on or near the throttle....that's the thingy with the rope going to that switch....


it might also be the module......


SP
__________________
Don't compare your life to others. You have no idea what their journey is all about.
------------------------
SSN683 Association member
Par Excellence
------------------------------
2008 Bayliner 340 - "Wild Whim"
--------------------------------------
I live in my own little world....but it's okay-they know me here!!!

Avid practitioner of the martial art: KLIK-PAO.
Tap-Rack-Bang

Anyone that sez "Size doesn't matter" has never owned a boat!
seapuppy is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2011, 03:01 AM   #4
Lt. Commander
 
oneradride's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Omaha, NE
Posts: 228
Default

+1 If its HEI, might be the ignition module in the distributor.
__________________
Money pit or not..... you got to love 'em! ~ Darren
oneradride is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2011, 02:54 PM   #5
Ensign
 
Join Date: Jul 2010
Location: Morzine,French Alps
Posts: 8
Default

Hi All thanks for the messages ,just to update,i have by-passed the cut out switch on the dash,still no spark.Andy
alpinewake is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2011, 02:04 PM   #6
Admiral

 
ss3964spd's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Fairfax Va
Posts: 1,512
Send a message via Yahoo to ss3964spd
Default

Given that it first started to mis-fire, then died, I'm going with the module too.
ss3964spd is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2011, 04:12 PM   #7
Ensign
 
Join Date: Jul 2010
Location: Morzine,French Alps
Posts: 8
Default

Hi would you go for the module external to the distributor ,or the one internal ,dilemas
alpinewake is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2011, 04:25 PM   #8
Admiral

 
ss3964spd's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Fairfax Va
Posts: 1,512
Send a message via Yahoo to ss3964spd
Default

If it has an internal, that one.

Dan
ss3964spd is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2011, 01:09 PM   #9
Ensign
 
Join Date: Jul 2010
Location: Morzine,French Alps
Posts: 8
Default

Hi Thanks to all that helped ,hopefully now sorted ,it was the ignition module in the distributor
__________________

alpinewake is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 06:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.