Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-05-2015, 03:27 AM   #21
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Perry Hall, Maryland
Posts: 5,403
Default

Quote:
Originally Posted by Dual-Maxum-Owner View Post
I am now also convinced that the oil light only came on after the starter sequence was interrupted by whatever code this wire caused because the ignition was "on" but the motor wasn't running to produce oil pressure. Therefore the idiot light was on for the correct reason. (total speculation, but again - all oils check good)

Agree the OP sensor was not satisfied so that's why the light was on.
__________________

__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2015, 03:29 AM   #22
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Perry Hall, Maryland
Posts: 5,403
Default

I believe the gray wire is used to set the timing into base mode to keep the ECM from providing advance in order to set the base timing.
__________________

__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 09:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.