Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 07-18-2013, 02:37 AM   #1
Lt. JG
 
Join Date: Jul 2013
Location: Warrenton, VA
Posts: 16
Default Replacement Depth Display

ok, so this thread is old, but I'm gonna throw this out there nonetheless. Have 1998 2300SC. Depth Guage (OEM installed Standard Horizon D40BB). The "LCD Display" is bearly visable anymore, but the system appears to be working just fine. Called Standard Horizon and they say this is a discontinued item and they have been out out of the instrumentation business for about 10 years now, and have no ideal where I can get a replacement display. Anyone have any ideas?
__________________

cwolaw is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 09:24 PM   #2
Moderator

 
Join Date: Apr 2008
Posts: 3,562
Default

Weclome aboard cwolaw!!!

Yep three year old post and only vaguely related. No worries. I moved the post to its own dedicated thread.
__________________

__________________
Leave me alone, it's Boating Season!!!
shrew is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2013, 10:13 PM   #3
Admiral
 
biggerseagar's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: central Illinois
Posts: 1,894
Default

Yes CW....get a new one. You must have room for either a display or gauge model for your boat and to put a new transducer on will be a piece of cake to install. They have come along way from your 98 model. Buy a model that has all the bells and whistles or stick to a plain jane either you will be happier.Hummingbird, garmin,lowrance and raymarine are all good brands. Do shop around.

I guess sometimes it is best to give the old up and start with something new.




Hope this helps:-)

Roger
biggerseagar is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 01:05 PM   #4
Lt. JG
 
Join Date: Apr 2010
Location: Sarasota FL
Posts: 41
Default

or you can order one of these - http://greatlakesskipper.com/en_us/s...r-finder-gauge - which is an identical fit for the old unit. That's what i did.

ezcurra is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2013, 01:29 PM   #5
Admiral
 
biggerseagar's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: central Illinois
Posts: 1,894
Default

Well that is a bird of a different color.............if that is the same one go that route ....that's a no brainer!

Roger
biggerseagar is offline   Reply With Quote
Old 07-30-2014, 01:09 PM   #6
Lt. JG
 
Join Date: Jul 2013
Location: Warrenton, VA
Posts: 16
Default Wiring it up....

Quote:
Originally Posted by ezcurra View Post
or you can order one of these - http://greatlakesskipper.com/en_us/s...r-finder-gauge - which is an identical fit for the old unit. That's what i did.

EZCURRA - This is great! Thanks! I gave up on it last year and never saw this response. Just found it again researching. Appears they still have that display, so I ordered it!

Thanks So Much!
cwolaw is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2015, 10:08 PM   #7
Lt. JG
 
rjames's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 16
Default depth not working

My factory in dash digital depth finder on my 1999 SCR 2800 shows 2 dashes across the face. How do I know if the depth finder is bad or if the transducer is bad? The transducer is glued to the inside of the engine compartment so I don't want to take it out if it is still good.
rjames is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2015, 12:25 AM   #8
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Perry Hall, Maryland
Posts: 5,403
Default

Quote:
Originally Posted by rjames View Post
My factory in dash digital depth finder on my 1999 SCR 2800 shows 2 dashes across the face. How do I know if the depth finder is bad or if the transducer is bad? The transducer is glued to the inside of the engine compartment so I don't want to take it out if it is still good.
Loss of transducer typically yields the reading you are getting, however it could be the gauge. Only way to find out is replace the transducer.
__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2015, 10:03 PM   #9
Lt. JG
 
rjames's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Posts: 16
Default

What are the logistics for feeding a new transducer cable from the bottom of the engine compartment to the dash? Which panel would I need to open to give the best access to the cable, as I pull it through?
rjames is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2015, 01:10 AM   #10
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Perry Hall, Maryland
Posts: 5,403
Default

I have a 2400 so not sure about your model.

So you are mounting the tranducer in the engine compartment bonded to the hull, correct.

My boat has access panels in the mid berth they give access to wiring. I also removed the side speaker and used a fish tape from the helm to speaker then drilled a hole in engine bay forward bulkhead and fished to the speaker.

Once done calked hole with 4200
__________________

__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 03:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.