Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-28-2015, 05:56 PM   #1
Lt. JG
 
Join Date: May 2015
Location: Pasadena, MD
Posts: 20
Default Lowrance harness cables

Hi Guru's,
I have a Lowrance gps/harness cables but no head unit. The person just removed the head unit but left all the wiring and gps unit. Will all other Lowrance units just fit in or does each model and model year change?
__________________

mdtraveler11 is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2015, 03:34 AM   #2
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Essex, Maryland
Posts: 6,533
Default

Not sure, do you know what unit was there?

If recent then chances the connectors are standard for new units.
__________________

__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2015, 02:06 PM   #3
Moderator

 
Join Date: Apr 2008
Posts: 4,226
Default

He took the expensive stuff with him. The people to check with, will be the manufacturer of the display you are going to replace it with. Determine the connector you have in place, then ask Garmin, Raymarine, etc.
shrew is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2015, 02:43 PM   #4
Lt. Commander
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 192
Default

I've owned several lowarnces over the years and unfortunately they have changed the connectors over time. I have lowrance units on 3 boats now. 2 are gps/sonar combo units and 1 sonar, 1 gps. the oldest is 10 years old now, all are color. post a picture of it maybe we can match it up to what I have. At least you would know what you look for.
worst case you will have to run the new cables which really isn't too bad in most cases.



Quote:
Originally Posted by mdtraveler11 View Post
Hi Guru's,
I have a Lowrance gps/harness cables but no head unit. The person just removed the head unit but left all the wiring and gps unit. Will all other Lowrance units just fit in or does each model and model year change?
Baby Blue is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2015, 10:38 PM   #5
Lt. JG
 
Join Date: May 2015
Location: Pasadena, MD
Posts: 20
Default

Thanks, I looked at the connectors and they have models so I will take that to Lowrance and see what they tell me what it went to. They are blue and looks to be relatively newer.
mdtraveler11 is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2015, 11:19 PM   #6
Lt. Commander
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 192
Default

FYI. The units on my center console are blue. Bought them in 2004.
Not sure how long they ran that connector for.
Baby Blue is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2015, 11:23 PM   #7
Admiral
 
mmwjr's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Essex, Maryland
Posts: 6,533
Default

If you are buying a new unit it will come with all new cables.

If the old ones work it will save time with the installation.
__________________

__________________
Mike
mmwjr is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 11:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.