Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 05-18-2013, 03:10 AM   #11
Lt. Commander
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boston MA
Posts: 111
Default

Painter,
I'm still working on this project, even though I have it all connected it does not work properly, when I start my starboard engine I get all the data I want but when I start the 2nd one my fuel data goes away with engine hours and fuel level, I'm trying to figure it out with mercruiser, they are very helpful, they sent me a 2nd gateway that works better but not 100% in addition to all this my engines are switched on the screen and there is no way to change this on the raymarine, I also had a mercury tech to come to the boat to label the engines as starboard outside and port outside! by the time I'm done with this I'll be a pro and I will be able to give you good data... wish me luck!
__________________

rodrigo is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2013, 08:18 PM   #12
Lt. JG
 
Painter's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Delta, BC, Canada
Posts: 46
Default

Rodrigo,
Wishing you luck on getting it all working, keep me informed. Looks like I'm into full boating mode every weekend and what other time I can get till October. Right now all the larger projects are on the back burner. Hope your out on the water now or soon to be.
__________________

Painter is offline   Reply With Quote
Old 05-24-2013, 03:20 AM   #13
Lt. Commander
 
Join Date: Oct 2005
Location: Boston MA
Posts: 111
Default

yea I'm on the water although the weather has not been very good here in Boston, water temp still to cold to swim and the temps not warm enough, hopefully this will change soon, also planing a trip to the vineyard this summer for shark week...should be fun!
happy boating!
rodrigo is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2014, 04:07 AM   #14
Ensign
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
Default

Are there any updates on this Rodrigo, I am looking to do the same thing and like you the fuel flow is one of the main things I am after. Any luck with it?
Biggusstickus is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2014, 08:32 AM   #15
Ensign
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by rodrigo View Post
Painter,
I'm still working on this project, even though I have it all connected it does not work properly, when I start my starboard engine I get all the data I want but when I start the 2nd one my fuel data goes away with engine hours and fuel level, I'm trying to figure it out with mercruiser, they are very helpful, they sent me a 2nd gateway that works better but not 100% in addition to all this my engines are switched on the screen and there is no way to change this on the raymarine, I also had a mercury tech to come to the boat to label the engines as starboard outside and port outside! by the time I'm done with this I'll be a pro and I will be able to give you good data... wish me luck!
Rodrigo
I need to say thanks for your posts as they are very helpful. I am trying to do the same on my boat ex. transfer data from the engines to my SIMRAD plotter NSS7. I have 2 mercs 350 MAG which are smartcraft ready and i have made the same installation like yours except the plug that connects the 2 J-boxes together (the mercury guys did not tell me to use this). I have the same problem, I can see data only from 1 engine - always the one that is connected to the starboard plug. I have contacted the mercury guys and they blame SIMRAD. Do you have any idea what might be the problem? Do I really need that cable to connect the 2 J-boxes?
Axxis78 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2014, 10:39 PM   #16
pgp
Lt. JG
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 27
Default

For anyone doing this with twin motors, you have to get the tech to attach his computer to the motors and change the setting on one motor. Basically it is like an id for the motor on the BUS. If you don't then you get the results posted above. One motor works great but with both all data (or some data) is lost. This is due to the info on the network having the same id. So the system thinks it is a single motor. I hope I explained this ok?

Paul
__________________

pgp is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 08:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.